3900 Szerencs, Nagyvárad út 2/b      +36 70 123 4567

Matolcsi Pincészet

Tulajdonos: Matolcsi Csaba Ferenc

Telefonszám: +36 20 366 1620

E-mail cím: matolcsireka@gmail.com

Cím: 3933 Olaszliszka Szent István Út 96.

Családunk régóta foglakozik a Tokaj-hegyaljai borvidéken szőlőtermesztéssel, a borkészítés viszont 1991 óta kezdett hagyománnyá válni nálunk. Jelenleg 3 hektárnyi területen vannak szőlőültetvényeink a Vámosújfalu, Olaszliszka és Tolcsva határaiban elterülő Rány, Kulcsár, Kásás, Nyakvágó dűlőkben. Ezeken az ültetvényeken termő kiváló minőségű Furmint és Hárslevelű fajtákból igyekszünk minden évjáratban igényes és jó minőségű borokat készíteni.

Olaszliszkán található pincénkben készülnek a fahordós érlelésű boraink, melyeket a Tolcsván található Kisvendéglő nevű éttermünkben értékesítünk.

Pincészetünknél a borkészítés folyamatában ötvöződik a hagyomány és a modern szellemiség, ugyanis édesapámmal közösen készítjük borainkat. Fiatal korom és friss ismereteim mellett bizalommal támaszkodhatok édesapám tapasztalatára, így egymást kiegészítve és segítve igyekszünk minél karakteresebb borokat készíteni és szélesebb termékpalettát kialakítani. Mindkettőnk célja a természetesség megőrzése és fajták egyedi stílusának megteremtése.

Borászat borai

  • Tokaji Hárslevelű

    0.75 liter Matolcsi Pincészet